top of page

Jatko- ja lajiryhmät

Jatkoryhmät (1,5h)

JATKORYHMÄT (ma, ke pe)

Jatkoryhmään on hyvä siirtyä, kun harrastusvuosia on takana useampi ja/tai kaipaat haasteellisempaa harjoittelua. Harjoitusaika on pidempi jolloin opetuksessa keretään syventyä lajeihin tarkemmin. Myös kehonhuoltoon (mm. venyttely) kiinnitetään enemmän huomiota. Ryhmissä aletaan etsiä omaa lajia/lajeja kuitenkaan unohtamatta päälajien syvempää tuntemusta. Loppukaudesta tähdätään jo mahdollisiin soolonumeroihin ja niiden harjoitteluun.

DSC_0342.JPG

Volttiryhmä alle 10v (60min)

EI SYYSKAUDELLA 2024

Ryhmässä tehdään voima ja tekniikkaharjoitteita, jotka valmistavat oppilasta voltteihin, puolivoltteihin, kierrevoltteihin ja trickaukseen permannolla, trampoliinilla ja airtrackillä. Ryhmässä harjoitellaan myös itse voltteja, puolivoltteja jne. oppilaiden taitotason mukaan. Ryhmään tullessa on hyvä olla motivoitunut harjoittelija ja kiinnostusta volttien oppimiseen. 

DSC07209_edited.jpg

Volttiryhmä yli 10v (75min)

Ryhmässä harjoitellaan nimensä mukaisesti voltteja, puolivoltteja, kierteitä ja trickausta permannolla, trampalla ja airtrackillä sirkuksen runsasta patjavarastoa sekä volttimonttua hyödyntäen. Turvalliseen lajinomaiseen harjoitteluun kuuluu oleellisena osana voima sekä tekniikkaharjoitteet. Ryhmään tullessa on hyvä olla kokemusta volttien hyppimisestä vähintään pihatrampalla.

DSC05782_edited.png

Ilma-akrobatia (1,5h)

Ilma-akro lajitunneilla käydään läpi eri ilma-akrobatiavälineitä kuten trapetsi, pyörötrapetsi, vertikaalikangas, köysi ja remmit. Tunnit koostuvat lämmittelystä, päälajiharjoittelusta ja lajikohtaisista voima- ja liikkuvuusharjoitteista. Tuntien aikana tavoitteena on saada syvempi kosketus ilma-akrobatian harjoittelemiseen ja esityksen luomiseen. Tunneille voi osallistua kaikki 7 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat ilma-akrobatiasta kiinnostuneet. 

Ke 17.45-19.15 Alkeis ilma-akroryhmä sopii aloittelijoille, joten et tarvitse aiempaa kokemusta. 

Ti 19 ja to 19 ryhmissä tarvitaan aiempaa lajituntemusta. 

JATKOryhmään (ke 19.15-20.45) voi osallistua kaikki 13 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat ilma-akrobatiasta kiinnostuneet. Ryhmään siirryttäessä edellytetään perustaitoja ilmavälineillä; kiipeäminen, haarataitot, perustemput. Ryhmissä oppilaat valitsevat tavoitteet/ ilma-välineen, johon haluaa paneutua ja yhdessä ohjaajan kanssa luodaan harjoitusohjelma, jonka avulla tavoitteet pyritään saavuttamaan. 

DSC_0623 (kopio).jpg

Lasten ilma-akrobatia (75min)

7-12 vuotiaiden lasten oma ilma-akro ryhmä. Tunneilla käydään läpi eri ilma-akrobatiavälineitä. Tunnit koostuvat lämmittelystä, päälajiharjoittelusta ja lajikohtaisista voima- ja liikkuvuusharjoitteista. Tuntien aikana tavoitteena on saada syvempi kosketus ilma-akrobatian harjoittelemiseen ja esityksen luomiseen. Ryhmään tullessa et tarvitse aiempaa kokemusta.

Lasten JATKOilma-akrobatiaryhmä (ke 16.30-17.45) on kutsuryhmä, johon kutsutaan siirtymään opettajan suosittelemana. Näin varmistetaan, että aiempaa lajiosaamista sekä treenimotivaatiota löytyy riittävästi, jotta tavoitteellinen harjoittelu on mieleistä. Jatkoryhmään siirryttäessä edellytetään perustaitoja ilmavälineillä; kiipeäminen, haarataitot, perustemput. 

200617 taika-aika VÄRI (1 of 4).jpg

Käsinseisonta (1,5h)
Käsinseisonnan alkeet (45min)

Jokaiselle lajista kiinnostuneelle annetaan omantasoisia variaatioita tehtävistä liikkeistä. Käsinseisonta tunneille et välttämättä tarvitse lajitaustaa. Tunnilla keskitytään aktiivisen liikkuvuuden lisäämiseen oman kehonpainon avulla tehtävillä venytyksillä ja voimaliikkeillä. Keskikehon voima ja hallinta ovat käsinseisonnassa toinen tärkeä osa­alue, jonka harjoittamiseen kiinnitetään huomiota. Sitten tietenkin seisotaan käsillään, niin avustettuna, tukea vasten kuin ilman tukeakin. 

1,5h tunnin ryhmä on suunnattu aikuisille ja nuorille. 45min ryhmä on suunnattu laspsille.

_Z1A3512 (1).jpg

Jongleeraus (75min)

Jongleeraustunneilla tutustutaan monipuolisesti heitto- ja kontaktijongleeraukseen sekä esinemanipulaatioon sirkustaiteessa. Harjoitteita tehdään yksin, pareittain ja ryhmissä. Omia välineitä ei tarvita, eikä aikaisempaa kokemusta jongleerauksesta. Harjoituksissa pääsee etenemään oman taitotason mukaisesti, ja käyttämään yleisopetuksen lisäksi aikaa vaikka oman esityksen valmistamiseen.

DSC06832_edited.jpg

Parkour (60min)

Ikäsuositus: koulikäisille 

Parkour ryhmässä harjoitellaan akrobatiaa, erilaisia esteiden ylityksiä, hyppyjä ja kiipeilyä sekä erilaisia voima- ja tekniikkaharjoitteita, jotka valmistavat lajisuorituksiin. Parkourissa opit liikkumaan ketterästi ja sulavasti paikasta toiseen eri tyyleillä. Parkour kehittää monipuolisesti ketteryyttä, koordinaatiota, liikkuvuutta ja tasapainoa. Lisäksi tunneilla harjoitellaan hyppyjä trampoliinilla ja airtrackillä. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta lajista.

DSC06995_edited.jpg

Kehonhuolto (75min)

Ei keväällä 2024

Kehonhuoltotunnilla käydään läpi koko keho. Tunnin aikana pyritään lisäämään kehon aktiivista liikkuvuutta ja ylläpitämään etenkin keskivartalon, selän ja olkapäiden hyvää kannatusta. Myös jalkojen liikkuvuuteen ja omalla kehonpainolla tehtäviin voimaliikkeisiin käytetään aikaa. Alussa matalalla intensiteetillä lämmitetään koko kehoa funktionaalisilla movement tyyppisillä
liikkeillä. Tunnilla liikutaan kehon luonnollisilla liikelaajuksilla pakottamatta mitään. Syke nousee kyllä, mutta korkean intensiteetin treenistä ei ole kysymys. Jokainen osallistuja pyrkii kuuntelemaan kehoaan ja mieltään, jotta liikkuminen olisi mahdollisimman kivutonta. Passiivista venyttelyä ei näillä kehonhuollollisilla tunneilla painoteta, mutta esimerkiksi muutamia kotihierontaotteita harjoitellaan ja hoitavia välineitäkin käytetään (mm. faskiarullat, golfpallot, kepit).

DSC06469_edited.jpg
bottom of page