top of page

Jatko- ja lajiryhmät

Jatkoryhmät (1,5h)

JATKORYHMÄT (ma, ke pe)

Jatkoryhmään on hyvä siirtyä, kun harrastusvuosia on takana useampi ja/tai kaipaat haasteellisempaa harjoittelua. Harjoitusaika on pidempi jolloin opetuksessa keretään syventyä lajeihin tarkemmin. Myös kehonhuoltoon (mm. venyttely) kiinnitetään enemmän huomiota. Ryhmissä aletaan etsiä omaa lajia/lajeja kuitenkaan unohtamatta päälajien syvempää tuntemusta. Loppukaudesta tähdätään jo mahdollisiin soolonumeroihin ja niiden harjoitteluun.

DSC_0342.JPG

Volttiryhmä alle 10v (60min)

Ryhmässä tehdään voima ja tekniikkaharjoitteita, jotka valmistavat oppilasta voltteihin, puolivoltteihin, kierrevoltteihin ja trickaukseen permannolla, trampoliinilla ja airtrackillä. Ryhmässä harjoitellaan myös itse voltteja, puolivoltteja jne. oppilaiden taitotason mukaan. Ryhmään tullessa on hyvä olla motivoitunut harjoittelija ja kiinnostusta volttien oppimiseen. 

IMG_20171201_180528570.jpg

Volttiryhmä yli 10v (75min)

Ryhmässä harjoitellaan nimensä mukaisesti voltteja, puolivoltteja, kierteitä ja trickausta permannolla, trampalla ja airtrackillä sirkuksen runsasta patjavarastoa sekä volttimonttua hyödyntäen. Turvalliseen lajinomaiseen harjoitteluun kuuluu oleellisena osana voima sekä tekniikkaharjoitteet. Ryhmään tullessa on hyvä olla kokemusta volttien hyppimisestä vähintään pihatrampalla.

DSC_0423.JPG

Ilma-akrobatia (1,5h)

Ilma-akro lajitunneilla käydään läpi eri ilma-akrobatiavälineitä kuten trapetsi, pyörötrapetsi, vertikaalikangas, köysi ja remmit. Tunnit koostuvat lämmittelystä, päälajiharjoittelusta ja lajikohtaisista voima- ja liikkuvuusharjoitteista. Tuntien aikana tavoitteena on saada syvempi kosketus ilma-akrobatian harjoittelemiseen ja esityksen luomiseen. Tunneille voi osallistua kaikki 7 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat ilma-akrobatiasta kiinnostuneet. 

Ilma-akroryhmät (ti 19, ke 17.45 ja to 19) sopivat aloittelijoille, joten et tarvitse aiempaa kokemusta. 

JATKOryhmiin edellytetään perustaitoja ilmavälineillä; kiipeäminen, haarataitot, perustemput. Ryhmissä oppilaat valitsevat tavoitteet/ ilma-välineen, johon haluaa paneutua ja yhdessä ohjaajan kanssa luodaan harjoitusohjelma, jonka avulla tavoitteet pyritään saavuttamaan. 

DSC_0623 (kopio).jpg

Lasten ilma-akrobatia (75min)

7-12 vuotiaiden lasten oma ilma-akro ryhmä. Tunneilla käydään läpi eri ilma-akrobatiavälineitä. Tunnit koostuvat lämmittelystä, päälajiharjoittelusta ja lajikohtaisista voima- ja liikkuvuusharjoitteista. Tuntien aikana tavoitteena on saada syvempi kosketus ilma-akrobatian harjoittelemiseen ja esityksen luomiseen. Ryhmään tullessa et tarvitse aiempaa kokemusta.

200617 taika-aika VÄRI (1 of 4).jpg

Käsinseisonta (1,5h)

Jokaiselle lajista kiinnostuneelle annetaan omantasoisia variaatioita tehtävistä liikkeistä. Käsinseisonta tunneille et välttämättä tarvitse lajitaustaa. Tunnilla keskitytään aktiivisen liikkuvuuden lisäämiseen oman kehonpainon avulla tehtävillä venytyksillä ja voimaliikkeillä. Keskikehon voima ja hallinta ovat käsinseisonnassa toinen tärkeä osa­alue, jonka harjoittamiseen kiinnitetään huomiota. Sitten tietenkin seisotaan käsillään, niin avustettuna, tukea vasten kuin ilman tukeakin. 

_Z1A3512 (1).jpg

Jongleeraus (75min)

Jongleeraustunneilla tutustutaan monipuolisesti heitto- ja kontaktijongleeraukseen sekä esinemanipulaatioon sirkustaiteessa. Harjoitteita tehdään yksin, pareittain ja ryhmissä. Omia välineitä ei tarvita, eikä aikaisempaa kokemusta jongleerauksesta. Harjoituksissa pääsee etenemään oman taitotason mukaisesti, ja käyttämään yleisopetuksen lisäksi aikaa vaikka oman esityksen valmistamiseen.

_Z1A4300_edited.jpg

Kehonhuolto (75min)

Tuntikuvaus tulossa pian!

IMG-20170814-WA0001_2.jpg
bottom of page